Winnaars Nationale App Prijs Duurzame Energie 2014

De winnaars van de Nationale App Prijs Duurzame Energie 2014 zijn:

De zon in de rug (winnaar) 

Winnaar Marisca Zweistra
Contactpersoon: Marisca Zweistra

Beschrijving applicatie:
De gebruiker krijgt, op basis van een door hem ingevoerde klantdatabase of een door hem gespecificeerd postcodegebied, inzicht in de historische ontwikkeling én de verwachte ontwikkeling mbt zonnepanelen in zijn verzorgings/interessegebied.

 


True green moments (winnaar)

Winnaar Rob van ReesContactpersoon: Rob van Rees

Beschrijving applicatie:
De App geeft consumenten inzicht op wat de juiste momenten zijn om zo groen mogelijk energie af te nemen. De App informeert de consumenten actief (push-notificaties) over de “True Green Moments”. Zo kunnen consumenten door hun gedrag aan te passen een bijdrage leveren aan de vergroening van de energiesector. Doel van de App is tweeledig: aan de ene kant consumenten informeren, betrekken en bewust maken; een tweede doel is het verbruik
van stroom sturen, zodoende dat de energiehuishouding in Nederland efficienter en duurzamer wordt. Ook worden er op termijn API’s ontwikkeld die andere apps en apparaten kunnen gebruiken voor automatisch maximaal “groen” energiegebruik. Apparaten zoals vriezers en (close-in) boilers, hoeven bijvoorbeeld maar af en toe te werken om het apparaat weer een dag koud resp. warm te maken en kunnen bij uitstek als eerste via de App aangestuurd worden.

Comments are closed.